Mindful yoga........ met alle aandacht in het moment zonder te oordelen........

Deze yoga is een milde vorm vanuit hatha yoga in combinatie met mindfulness oefeningen. De bewegingen worden rustig uitgevoerd en je wordt je bewust van je lichaam door te ervaren zonder oordeel. De ademhaling is hierbij een belangrijk onderdeel. Een goed adempatroon voorziet jouw lichaam van de juiste hoeveelheid zuurstof. Ook helpt je adem om bewust te worden van spanningen in je lichaam. Door deze spanningen los te laten, kunnen jouw adem en energie vrij stromen en krijg je verbinding met je lichaam.

Marlies benadert yogalessen vanuit zachtheid en ruimte. Een krachtige benadering kan verward worden met hardheid, waardoor je al snel vanuit wilskracht bezig bent in plaats vanuit een natuurlijke ontspanning.

Mindful yoga geeft innerlijke rust, werkt stress verlagend en helpt bij slaapproblemen. Lenigheid, uithoudingsvermogen en kracht nemen toe. Klachten kunnen verminderen en ze kunnen zelfs verdwijnen. Je leert beter omgaan met eventuele (chronische) pijn. Tijdens deze lessen wordt het verschil duidelijk tussen pijn accepteren en pijn verdragen.

Om deel te nemen aan een yogales is het niet belangrijk dat je lenig bent. Belangrijker is om te kijken waar je eigen mogelijkheden liggen. 

Mindful yoga wordt gegeven in kleine groepen zodat eenieder persoonlijke aandacht en begeleiding krijgt. Wil graag ervaringen met mindful yoga lezen, klik dan hier. Voor meer informatie over lestijden, locatie en tarieven etc. klik dan hier

Afhankelijk naar je behoefte kun je mindful yogalessen bijwonen op de mat en er zijn mindful yogalessen die op de stoel gegeven worden. Ook is er mogelijkheid voor individuele mindful yogalessen. Bij specifieke klachten en beperkingen is (individuele) yoga therapie ook een optie.

 

 

3030

 

 

Ons lichaam is een schitterend instrument dat kan worden vergeleken met een harp
die gestemd moet worden om een goed geluid te kunnen voortbrengen...

- Jean Klein -