http://www.balansinzijn.nl/wp-content/uploads/Balans-in-Zijn.-Hypnotherapie-mindfulness-en-yoga.-Kinderyoga-500x700.jpg

Kinderyoga

Kinderyoga helpt kinderen bewust te worden
 van zichzelf, van hun lichaam en hun emoties. Daarnaast bevordert het fysieke en mentale ontspanning. Op een speelse manier wordt aandacht gegeven aan ademen, bewegen (yogahoudingen), concentratie,
spel en visualisatie. Kinderen halen zelf uit hun lessen wat op dat moment past bij hun eigen ontwikkeling.
 Dit kan voor ieder kind iets anders zijn.

Kinderen worden op een speelse manier 'meegenomen'
op yoga-avontuur. Dit betekent dat iedere les gekoppeld is
 aan een bepaald thema zoals het oerwoud,
 bij de indianen, aan het strand, in het sprookjesbos etc...

Leeftijd
Kinderyoga begint al vanaf 2 jaar. Het kan erg leuk zijn om mee te doen aan een ouder-peuter yogaworkshopSamen met je kindje maak je spelenderwijs kennis met yoga. De speelmomenten worden afgewisseld met rustmomenten. Je gaat dan samen op bezoek bij de kabouters, naar de dierentuin en naar andere leuke en spannende plekjes.

 

Groepslessen/workshops
Kinderyoga kan in groepsverband zoals bij een wekelijkse les op locatie en als les/workshop op school, in een sportcentrum, tijdens een evenement, een kinderfeestje, etc..  De lessen/workshops zijn meestal ingedeeld in de leeftijd van 2 t/m 6 jaar en van 7 t/m 11 jaar.

Individueel
Een individuele yogales kan een kind extra ondersteunen om zelfvertrouwen op te bouwen en om sterker te worden.
Wanneer een kind last heeft van klachten of beperkingen kan yogatherapie een waardevolle aanvulling zijn op (medische) zorg die een kind al krijgt. Bijvoorbeeld bij last van: slapeloosheid; buikpijn; hoofdpijn; angst; bedplassen; onderzekerheid; ADHD; PDDOS; dyspraxie; autisme; motorische problemen; etc..

Kinderyogawebsite
Voor de kinderen komt er binnenkort een kinderyoga website met oefeningen, kleurplaten etc., Op deze site is tevens uitgebreide informatie voor de ouders te vinden zoals data van lessen en workshops, foto's etc..


"Wie in een kind het wonder niet ziet, die snapt het hele liedje niet"

- Toon Hermans -