http://www.balansinzijn.nl/wp-content/uploads/Schermafbeelding-2020-05-04-om-16.03.03-1200x450.png

 

Welkom op mijn site!

Als hypnotherapeut, psychosociaal therapeut, mindfulnesstrainer, yogadocent en ervaringsdeskundige kan ik je ondersteuning bieden in jouw proces. Belangrijk hierin is dat dit op jouw manier en in jouw tempo gebeurt. Wat past bij jou, wat is voor jou belangrijk en op welke manier kun jij bij je innerlijke bron komen. Welke factoren hinderen je hierbij en op welke manier kun je deze transformeren. Door jouw eigen proces op een natuurlijke manier te volgen kom je in je eigen kracht te staan, behoud je jouw eigen regie en kan je innerlijke bron ongehinderd gaan stromen.

Mijn naam is Marlies Schurink-Verdonk en balans is voor mij een sleutelwoord. Jarenlang heb ik last gehad van extreme pijn in mijn lichaam, chronische vermoeidheid, darmklachten, slapeloosheid etc. Hierbij had ik regelmatig te maken met depressieve gevoelens en grote angsten. De diagnose van mijn klachten was uiteindelijk fibromyalgie en ME (chronische vermoeidheid). 

Tegenwoordig gaat het beter met me dan ooit. Ik zeg nu wel eens: door ziek te worden werd ik beter. Zolang ik mijn balans houd, heb ik geen last van pijn en moeheid. Balans kreeg en behoud ik door zowel fysiek als mentaal bewust te zijn en worden in wat ik voel, wat ik denk, hoe ik reageer, hoe ik handel en wat belangrijk voor me is. Hierdoor krijg ik inzicht in mezelf en mijn patronen. Door grenzen te voelen en aan te geven, patronen te doorbreken, en door blokkades te transformeren, ervaar er steeds meer innerlijke vrijheid. Essentiële onderdelen tijdens mijn proces waren en zijn voor mij hypnotherapiemindfulness en yoga.

Beter worden was voor mij een heel proces. En de fysieke en mentale pijnen en angsten die daar bij loskwamen, kon ik op een gegeven moment als groeipijnen ervaren. Maar hoe dan ook ging het niet vanzelf. Mijn eerste ervaringen met yoga bijvoorbeeld waren niet fijn en ik had het gevoel dat yoga niets voor mij was. Terugkijkend op die periode weet ik nu dat de overgang van inspanning naar ontspanning te groot voor me was en de juiste vorm van yoga bleek ook een cruciale rol te spelen. Met tussenposes bleef ik yogalessen proberen en op een gegeven moment vond ik gelukkig een yogales en docente die op dat moment bij me paste. Belangrijk aandachtspunt: "Pas je niet aan een les of docent maar vindt een les en docent die bij je past!"

Yoga beviel me zo goed dat ik in 2005 een eerste (vierjarige) opleiding voor yogadocente heb afgerondYoga was de eerste stap op het pad van zelfonderzoek dat ik letterlijk toepaste. Op een gegeven moment echter merkte ik dat ik mijn innerlijke wereld verder wilde verkennen. Ik stuitte op blokkades waarbij ik met yoga niet verder en dieper kwam. Zo kwam ik terecht bij de opleiding voor hypnotherapie en psychosociale therapie. Dit heeft me ongelofelijk veel gebracht. Patronen en oude pijnen konden hier naar boven komen voor inzicht en transformatie. Het was een soms lastige maar heel waardevolle spiegel naar mezelf. Mocht je hier meer over willen weten, voel je dan vrij om me te mailen.

Bewustwording is een essentieel onderdeel in mijn dagelijks leven en daarom heb ik de opleiding voor mindfulness trainer ook afgerond. Naast de opleidingen, bijscholingen, intervisies, leertherapie etc. die ik heb gevolgd en zal blijven volgen, kan ik mezelf ook ervaringsdeskundige noemen. Mijn eigen ervaringen kan ik nu op een positieve manier inzetten. Herkenning en erkenning kunnen belangrijke aspecten zijn voor een helingproces van eenieder. 

Mocht je graag meer willen weten over mijn persoonlijk verhaal, voel je dan vrij om me te mailen. Mocht je graag meer lezen over de opleidingen die ik in deze richting heb gevolgd en de werkervaring die ik heb opgedaan klik dan op studie- en werkervaring 

Tegenwoordig woon en werk ik met mijn lief Maarten in het prachtige groen van Abcoude. Maarten geeft onder andere klankconcerten, klankschalen- en gongtraingen en klanksessies in zijn studio Tai Loi. En in deze fijne ruimte werk ik als hypnotherapeut, psychosociaal therapeut, mindfulnestrainer en yogadocent. 

 

 

Mezelf blijven ontwikkelen is mijn pad geworden. Waar ik voorheen tegen de stroom in kon gaan, kan ik me nu gemakkelijker overgeven aan het natuurlijk proces van beweging en verandering. Hierdoor ervaar ik steeds meer verbinding met mezelf en daardoor ook met anderen. Soms krijg ik wel eens te horen: " Volgens mij gaat het allemaal vanzelf in jouw leven." Dit lijkt misschien zo maar ook bij mij verloopt het leven, net zoals bij ieder ander, niet vanzelf. Alle hindernissen echter die ik nu op mijn pad krijg ervaar ik op een totaal andere manier dan voorheen. Naast pijn die het kan geven, voel ik nu ook dat het een kans geeft om te kunnen groeien. Dit doe ik onder andere door te blijven onderzoeken wat me raakt. De rust en ruimte die mij dit brengt gun ik een ander ook.