http://www.balansinzijn.nl/wp-content/uploads/Balans-in-Zijn-online-mindful-yoga-e1588499025542-1250x450.png

In deze periode van het coronavirus is het belangrijk om extra goed voor jouw gezondheid te zorgen. Wat hier onder andere bij kan helpen is bezig zijn met de adem en met ontspanning. Dit heeft namelijk een enorm posisiteve invloed op jouw afweersysteem, ook wel immuunsysteem genoemd. Het immuunsysteem is het gespecialiseerde verdedigingsmechanisme dat ons beschermt tegen indringers zoals virussen, bacteriën, schimmels en parasieten. 

Ontspanning zorgt dus dat het immuunsysteem zijn werk goed kan doen. Er zijn verschillende manieren om te ontspannen, een voorbeeld hiervan is mindful yoga. Mindful yoga is een combinatie van yoga en mindfulness. Tijdens deze lessen ben je bezig met bewegen en ontspannen op een manier die rekening houdt met jouw fysieke bewegingsmogelijkheden en eventuele aanwezige klachten en beperkingen. Het voelen staat meer centraal dan het doen. Je krijgt handvatten hoe je bewust kunt worden van gedachten, gevoelgens en lichamelijke sensaties. Je leert om symptomen niet te vermijden, maar om deze te ervaren. Dit helpt je om je eigen kracht in te zetten en beter om te gaan met stress, pijn, ziekte en moeilijke situaties. Ook bevordert het een gezonde werking van je immuunsysteem. 

Marlies van praktjk Balans in Zijn biedt in deze tijd gratis online yogalessen aan. Deze zijn te bekijken op YouTube. Onder deze tekst vind je linken die je naar de lessen op YouTube brengen. Als je nog vragen hebt, kun je contact opnemen met balansinzijn@gmail.com

 

TIP: Abonneer je gratis op mijn YouTube kanaal voor mindful yogalessen op de stoel én voor ontspanningsoefeningen