Een mindfulness training is een vaststaand programma waarvan de effectiviteit wetenschappelijk is bewezen. Het wordt ook wel de Achtweekse; Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) of Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT) genoemd.

De training is één avond per week gedurende acht weken plus één hele dag. Tijdens de training is het van belang dat je ook thuis dagelijks oefent.

De adem is een belangrijk onderdeel van de training. Tijdens de training leer je om meer bewust te zijn van je gedachten, gevoelens en lichamelijke sensaties. je leert om symptomen niet te vermijden, maar deze te ervaren. Dit betekent niet dat je leert om symptomen te negeren maar om te accepteren van (chronische) klachten. Anders gezegd: je leert hoe je met je klachten om kunt gaan.

Momenteel is er geen data voor mindfulnesstraining. Als je interesse hebt voel je dan welkom om een mail te sturen naar: balansinzijn@gmail.com of neem telefonisch contact op T: 020 7775955 / 06 41855813

 

Individuele begeleiding:
Individuele begeleiding in mindfulness beoefening is mogelijk. Bijvoorbeeld als extra ondersteuning tijdens de basistraining of als je in het verleden mindfulness training hebt gevolgd en je wilt dit weer oppakken of om anders om te gaan bij (pijn)klachten en beperkingen. Balans in Zijn biedt ook de mogelijkheid tot het volgen van een individueel traject mindfulness training.

Op maat:
Mindfulness workshops en trainingen kunnen in overleg op maat aangeboden worden.