http://www.balansinzijn.nl/wp-content/uploads/BalansinZijn-Pad-350x550.jpg

Als je wandelt kom je zowel letterlijk als figuurlijk in beweging waardoor er ook meer beweging ontstaat in mentale en emotionele processen. Daarnaast stimuleert bewegen belangrijke herstelprocessen in de hersenen en zorgt het voor minder geheugen- en concentratiestoornissen. Bewegen (met een zekere inspanning) regelt ook afgifte van stoffen in de hersenen, zoals serotonine en dopamine, waardoor we ons prettiger voelen. Wil je hier meer over lezen, klik dan hier

Wandelen in de natuur kan ervoor zorgen dat het stil wordt in je hoofd, even geen stroom van gedachten meer. Door de weerspiegeling van de natuur, de rust, ruimte en energie die het geeft kom je beter in contact met je eigen innerlijke wereld. Hierdoor word je bewuster van jezelf en kun je zelf antwoorden op je vragen vinden.

Als je het gevoel hebt dat je even vast loopt of als je een volgende stap in je leven wilt zetten maar je weet niet hoe, dan kan het fijn zijn als iemand een stukje met je mee loopt op jouw pad. Samen met iemand wandelen kan extra ondersteuning geven en verhelderend werken. Soms is een luisterend oor voldoende, een andere keer kan het fijn zijn dat iemand vragen aan je stelt zodat je tot nieuwe inzichten kunt komen. Tijdens een wandeling hoef je geen oogcontact te hebben, zodat je de dingen die gevoelig of pijnlijk voor je zijn, gemakkelijker kunt uiten.
 Behalve pratend wandelen is het ook fijn om de stilte in de natuur te ervaren.

Het aantal wandelsessies en de wandellocatie is in overleg. Wil je graag meer informatie over tarieven klik dan hier